PvdA en het BBB akkoord

IMG_4069PvdA vluchtelingen beleid betreft afgewezen vluchtelingen (die vaak nog wel in beroep kunnen gaan) en andere ‘mensen zonder papieren’ door de jaren heen: opsluiten, uitsluiten en verwijderen.
Waarom noemt nog steeds bijna niemand het ‘beestje bij zijn naam’? BBB akkoord gaat over het openen van uitzetcentra in vijf grote steden naast Ter Apel. Men wil dat ‘mensen zonder papieren’ vrijwillig naar de opvang gaan om hen daar na een x aantal weken te dwingen mee te werken aan uitzetting: gedwongen uitzetting dus. Iedereen weet dat dit niet werkt zelfs al zou je ervoor zijn om zoveel mogelijk ‘mensen zonder papieren’ uit te zetten. Zo goed als niemand gaat vrijwillig naar zo’n opvang. Nog los van het feit dat het vaak om technische onuitzetbaren gaat. Het kost alleen weer veel geld. Geld van de gemeenschap om het kabinet nog wat maanden in stand te houden. Ook Ter Apel als uitzetcentrum is indertijd door een PvdA staatssecretaris op de rails gezet. Op 15 oktober 1994 kondigt staatssecretaris van Justitie Schmitz (PvdA) de komst aan van een ‘justitieel verblijfscentrum’ voor uitgeprocedeerde vluchtelingen in Ter Apel. In 2011, tijdens het kabinet Rutte 1 (2010-2012), vond PvdA vanuit de oppositie ineens dat Ter Apel gesloten moest worden. Maar nu terug in de regering krijgen we er dus zes. En weet iedereen nog dat het eerste moderne detentiecentrum voor vluchtelingen in Amsterdam door PvdA staatssecretaris Kosto de naam ‘Grenshospitium’ kreeg? Hij zei bij de opening: Het nieuwe opvangcentrum voor asielzoekers in Amsterdam-Zuidoost (Bullewijk) is eerder een “semi-hotel” dan een gevangenis. ‘Het regime is veel opener dan in welke gevangenis ook en het staat een ieder vrij om te vertrekken.
Dat vertrek kan echter slechts in één richting plaatsvinden; terug naar het land van herkomst.’
Het PvdA beleid is een soort VVD of PVV light wat gecamoufleerd wordt met woorden als: semi-hotel, verblijfscentrum, bed-water-brood, vrij om te vertrekken en grenshospitium.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s